Secunda maakt mensen bijzonder

Tweedehands spullen Ophalen of Inleveren

Secunda is afhankelijk van de goederen die u ons schenkt. Daarmee help je jouw leefomgeving schoner te houden, help je de CO2 uitstoot te verminderen én draag je eraan bij dat mensen zich bij ons kunnen ontwikkelen. Secunda is een stichting zonder winstdoel en heeft een ANBI status. Daarmee is Secunda een Algemeen Nut Beogende Instelling (goed doel).
zelf-brengen

 

Ingeleverde goederen worden in onze Verwerking gesorteerd, schoongemaakt, gecontroleerd voordat de producten naar de winkel gaan. In de winkel wachten de goederen op hun nieuwe eigenaar en is de kring weer rond. Niet alle goederen zijn echter geschikt voor kringloop. In het algemeen stellen we dat de goederen schoon, heel en bruikbaar moeten zijn. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van geschikte en ongeschikte artikelen.

Wel geschikt:

Huishoudelijke artikelen
Woon-accessoires
Kleding & textiel
Boeken
Meubels
Alle elektrische apparaten
Speelgoed
Lp’s, cd’s, dvd’s etc.

Niet geschikt:

Plavuizen salontafels
gebruikte vloerbedekking
Gedemonteerde spaanplaat kasten
Grote wandmeubels (spaanplaat)
Waterbedden

Afval scheiden

Een beter milieu begint bij jezelf. Secunda helpt een handje mee. Veel afval wat weggegooid wordt kan vaak nog gerecycled worden. Bij Secunda kun je deze materialen inleveren.  In onze winkel aan de Spoorstraat vind je bij de ingang van deze winkel onze “mini-milieustraat” Hier kun je de volgende materialen inleveren:

 • Kurken > worden verwerkt in nieuwe vloeren van Amorim
 • Batterijen > worden verwerkt door Stibat
 • Ongebruikte luiers > voor de Voedselbank Tiel
 • Cartridges en toners van printers > worden weer hergebruikt door Van Klaveren
 • Kaarsen (ook stompjes) > weer nieuwe kaarsen door Kaars en Crea uit Ingen
 • Spaarlampen / ledlampen > worden gerecycled door WeCycle
 • EHBO materiaal > oefenmaterialen voor EHBO Beusichem

Ook kun je bij ons terecht voor het inleveren van:

 • Blik
 • Glas
 • Papier
 • Plastic
 • Textiel (Dit kan je inleveren bij ons afgiftemagazijn aan de Spoorstraat 15)

Zelf brengen

Overige goederen kun je inleveren bij ons afgiftemagazijn aan de Spoorstraat 15 te Tiel. Dit werkt voor ons het prettigst, én je kan natuurlijk meteen een rondje door de winkel lopen. Je hoeft geen afspraak te maken en wordt ter plekke door onze medewerkers geholpen.

Het inname magazijn is geopend op:
maandag t/m vrijdag 08.30-16.30 uur
zaterdag 10.00-16.30 uur

Ben je niet in staat zelf langs te komen om goederen in te leveren bij ons magazijn? Maak dan een afspraak met onze gratis ophaalservice!

 

Gratis ophaalservice: 0344 – 63 32 54

Met onze vrachtwagen halen wij bruikbare goederen gratis bij je op van maandag t/m zaterdag. Ga je verhuizen of heb je veel aan te bieden? Dan komt een medewerker bij je langs om alles met je door te spreken. Je weet dan precies waar je aan toe bent. Klik hier voor meer informatie over onze boedelservice.

Voor het maken van een afspraak kun je bellen met de planning op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Telefoon: 0344 – 63 32 54. Ook  kan je een email sturen naar:  planning@secunda.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op om een afspraak in te plannen.

Let op: Wij willen graag exact weten wat wij bij je op kunnen komen halen, dit in verband met de inschatting van de ruimte in de vrachtwagen. Kleingoed a.u.b. in verhuisdozen of fruitdozen verpakken.

Wij halen veel spullen op in de regio en het kan dus voor komen dat je vanwege de drukte niet direct geholpen kan worden. Houd rekening met een gemiddelde wachttijd van 5 werkdagen.

Ons werkgebied omvat de gemeenten Tiel, Neder-Betuwe, Culemborg, Geldermalsen, Buren, Neerijnen en de gemeente West-Maas en Waal. In totaal 68.655 huisaansluitingen!

 

kaart-rivierenland-ophaalgebied-secunda

Denk bij het maken van een afspraak vast aan de volgende punten:

 • De goederen staan binnen op de begane grond.
 • Kleine goederen zijn verpakt in verhuis- of fruitdozen of in vuilniszakken.
 • Goederen zijn schoon en heel.
 • Als extra service nemen wij ook defecte elektronische apparaten mee, wanneer je ook (grotere) kringloopgoederen aanmeldt.
 • Graag hebben wij een exacte opsomming van de op te halen goederen. Eventuele wijzigingen graag zo snel mogelijk telefonisch doorgeven. Wordt dit niet op tijd doorgegeven bestaat de kans dat wij extra goederen niet mee kunnen nemen.