Secunda maakt mensen bijzonder
2switch

Repaircafé Tiel


Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Of met een broek waarvan de rits kapot is? Weggooien? Mooi niet!
Het concept Repair Café is in het leven geroepen door Stichting Repair Café, met als doel de reparatiekennis terug onder de mensen te brengen. Dit alles in het kader van duurzaamheid, spaarzaamheid en als statement ten opzichte van de huidige wegwerpmaatschappij.


Bij het Repair Café zijn telkens weer diverse vrijwillige reparateurs aanwezig. Zij doen hun best zo veel mogelijk spullen, samen met u, te repareren. Naast repareren gaat het ook om het overdragen van reparatiekennis en -vaardigheden. Al lukt het niet altijd iets te repareren, dan is vaak de wetenschap dat iets echt kapot is, voldoende. De eigenaren weten dan in elk geval dat zij er alles aan hebben gedaan om hun spullen te redden.

Definitief kapotte spullen kunnen achtergelaten worden, zodat ze, in samenwerking met kringloopwinkel Secunda, op de juiste, duurzame en milieuvriendelijke manier afgevoerd kunnen worden.

U kunt bij het Repair Café terecht voor reparaties aan kleinmeubelen, elektrische apparaten, laptops en computers, speelgoed, banden plakken (neem zelf een repairsetje mee), kleine reparaties aan de fiets en voor reparaties aan kleding (breng wel zelf materialen als ritsen en knopen mee).

De Repair Cafés vinden in de regel plaats op de derde zaterdag van de maand.

Open van 13.30 – 16.00 uur
Het Repair Café vindt plaats in de winkel van Secunda. En wel in de koffiecorner op de begane grond. Het adres is Spoorstaat 13, Tiel.

Wil je meer te weten komen over het Repair Café en wat zij doen? Of wil je graag zelf meehelpen als reparateur? Neem dan een kijkje op de website: www.repaircafetiel.nl