Secunda maakt mensen bijzonder

Werken

Bij Secunda zijn meer dan 120 medewerkers actief om zoveel mogelijk goederen een nieuwe bestemming te geven. Een aantal daarvan zijn in dienst bij Secunda, maar het overgrote deel is op een andere manier bij Secunda werkzaam. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers die een zinvolle tijdinvulling vinden, stagiaires die willen leren hoe het is om in een echt bedrijf te werken, mensen die via een traject weer een beter uitzicht op een betaalde baan krijgen, of mensen die via een werkstraf hun schuld aan de maatschappij inlossen.
Werken bij Secunda kan dus op veel manieren, en dat is maar goed ook. Want dankzij al die medewerkers kunnen we veel voor het milieu doen.

De afdelingen:

Het werk bij Secunda wordt in drie afdelingen verricht.

De afdeling Transport & Magazijn zorgt voor de inname van goederen. Een vrachtwagen haalt en bezorgt goederen in de regio, de planning daarvan wordt verzorgd en de klanten die goederen brengen worden geholpen. Verder zorgt de afdeling voor een grove voorsortering van goederen. Het werk is fysiek wat zwaarder en er is gemiddeld klantcontact. Voorkomende functies zijn magazijnmedewerker en bijrijder.

De afdeling Verwerking bestaat uit verschillende units die de binnengekomen goederen verwerken. Zo zijn er de units speelgoed, kleding, boeken, beeld & muziek, elektra en kleingoed. De goederen worden beoordeeld op verkoopbaarheid, schoongemaakt en geprijsd. Op deze afdeling hebben klanten geen toegang zodat er rustig gewerkt kan worden.

De afdeling Verkoop zorgt ervoor dat de goederen verkocht worden. De winkel wordt netjes en aantrekkelijk gemaakt. Een deel van de goederen wordt geprijsd, de goederen worden in de winkel geplaatst en de klanten worden aan de kassa en in de winkel geholpen. Een leuke werkplek met veel afwisseling als je het leuk vindt om met klanten om te gaan.

Secunda werkt!

Bij Secunda werken bijzondere mensen. Vaak hebben deze mensen een moeilijke tijd achter de rug. Dat kan bijvoorbeeld komen door een burn-out, psychische problemen, relatie- of gezinsproblemen, een verslavingsverleden… Door te werken bij Secunda wordt de draad weer opgepakt. Een werkplek bij Secunda betekent voor hen weer een dagritme opbouwen en zinvol bezig zijn. Het medewerkersbestand van Secunda is een smeltkroes van achtergronden en culturen. En juist dat maakt het dat Secunda werkt! Er heerst een open sfeer waarin je je snel opgenomen voelt. Met respect voor elkaar kan ieder zichzelf zijn en bezig zijn met de stukken die voor hem of haar van toepassing zijn.

Secunda werkt met veel partijen samen zoals met het ROC Rivor, RSG Lingecollege, diverse gemeenten uit Rivierenland, Werkzaak Rivierenland, re-integratiebureaus, Iriszorg, Pro Persona, Justitie, Bureau Halt, Reclassering.

Met de hulp van al die bijzondere mensen zijn we in staat om heel veel goederen te verwerken waarmee we een grote positieve invloed hebben op onze leefomgeving en het verminderen van CO2 -uitstoot. Secunda werkt!